За многото ползи от меда

В добавка на това, че е страхотен естествен подсладител, медът притежава множество други полезни свойства за които хората не знаят. Боли ви гърлото? Доказано е, че пчелният мед може да успокои гърлото по естествен начин. Търсете натурален енергиен стимулатор? Няма проблем! Медът е уникална смесица от съставки, които могат да осигурят енергия при всякакви обстоятелства. В тази секция на блога ще ви помогне да научите повече за ползите от пчелния мед, както и друга хранителна информация за този чист, натурален подсладител.

Медът е красота

През вековете легендарни красавици са използвали пчелен мед за да поддържат кожата и косата си красива. Клеопатра била известна с нейните бани с мляко и мед, и Попея, жената на римския император Нерон, използвала лосиони с мляко и мед за да пази кожата си млада. Медът, като съставка в масово произвежданата козметика, става популярен през края на 18 век.

Днес производителите постоянно включват меда в продуктите за овлажняване на кожата, маски за лице, балсами за коса, гелове за душ, в отговор на изискването на потребителите за повече натурални съставки.

Знаете ли, че….

Естественият пчелен мед е ефективно средство за лекуване на леки протривания и изгаряния. Скорошно изследване документира антимикробните свойства на меда.

Като естествен овлажняващ продукт

Способността на кожата да запази влагата е важен фактор за да бъде мека и еластична. Когато кожата остарява, или е изложена на стресови условия или химикали, тя губи нейната способност да задържа влагата, става суха и се появяват петна. Медът притежава влагозадържащи свойства, което означава,че привлича и задържа вода. Затова пчелният мед е естествен избор в козметичните продукти за овлажняване, почистване, кремове и балсами. Тъй като меда е не дразни, той е подходящ за чувствителна кожа и продукти за грижа за тялото.

Медът като антиоксидант

Проучванията показват, че пчелният мед притежава значителни свойства,като антиоксидант. Антиоксидантите играят роля в защитата на кожата от вредните UV лъчи, както и подпомагат нейното възстановяване. Продължителното излагане на слънчевата UV радиация причинява увреждане на кожата, преждевременно състаряване на кожата. Химическите и физически компоненти в слънцезащитните продукти, могат да причинят дразнене, затова изследователите търсят за антиоксиданти, овлажняващи и успокояващи съставки,които да влагат в продуктите. Естествените свойства на меда го правят идеален за тези цел. Следващият път когато си купувате козметични продукти, вижте съставките на етикета дали съдържат пчелен мед.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.